Luonto lähellä - ohjelmat

Alueen erä-, luonto- ja elämysmatkailuyritykset järjestävät erilaisia palveluja asiakkaiden toiveiden mukaan. Lähistöllä on Konneveden Kosket ja Etelä-Konneveden kansallispuisto sekä Häähninmäen maastopyöräily- ja retkeilyreitistöt. Kalastus järvillä tai koskilla on mieleenpainuva elämys ja melonta sekä suppailu sopivat niille, jotka eivät kalasta. Talvella voi pilkkiä ja vaeltaa lumikengillä. Paljon muita elämyksiä on tarjolla monipuolisten palveluntuottajien valikoimissa.

Loimuruokailu Keittokoppelissa on nälkäisen kulkijan unelma. Avotulella loimutetut kalat ja lihat, sekä juuri paistettu leipä ja kasvikset. Keittokoppeli soveltuu ryhmien ruokailuun. Kysy erikseen tarjous ruokailusta.

Ranta-Keurula on karjatila ja tilalla on kotieläimiä. Kesäisin laitumella voi nähdä lampaita ja lehmiä, kanat kulkevat pihassa ja shetlanninponit, Orkidea ja Mimmi, odottavat rapsutuksia.

Kärkkäälä on yksi Keski-Suomen historian helmistä. Vesistöt ovat tuoneet mukanaan elämää alueelle jo vuosituhansia. Ranta-Keurulasta kahden kilometrin päässä sijaitsevalla Korholan tilalla oli kauan ollut perimätieto kätketystä raha-aarteesta, kunnes vuonna 2002 perunan noston yhteydessä pellon pintaan nousi plooturaha ja sen myötä löytyi kymmeniä plootuja, jotka olivat peräisin 1700-luvulta. Nyt Suomen suurin yksityinen plootukokoelma on nähtävissä Korholan tilalla. Näyttelyä esitellään tilauksesta ja samalla kuulet tarinoita menneiltä ajoilta. Varaukset Ari Korhonen 0405489371 tai Seija Korhonen 0405489372.

Kärkkäälän luontopolku 2 km

Suojärven lintutorni 2 km

ohjelmat ranta-keurula